Sa trekëndësha shihni në foto? Vetëm 1% e popullsisë gjen përgjigjen

schedule19:16 - 24 Qershor, 2022

schedule 19:16 - 24 Qershor, 2022

Një imazh me një trekëndësh është bërë virale orët e fundit, pasi është një tjetër iluzion vizual. Videoja e postuar në TikTok nga Hectic Nick (@hecticnick) tregon një imazh që përmban shumë trekëndësha.

“Duket e thjeshtë, por nuk është e lehtë,” tha ai. “Më trego sa mendon se ka.”

Përdoruesit e TikTok nxituan të zgjidhin “puzzle” ku përgjigja më e njohur ishte 4 trekëndësha, ndërsa të tjerët u përgjigjën nga 7 në 15.

Megjithatë asnjë nga përgjigjet e mësipërme nuk ishte e saktë…

@hecticnick Only 1 percent of people get this right! #fyp #opticalillusion ♬ You Are Enough – Sleeping At Last

Zgjidhja

Përgjigja e saktë është 18 trekëndësha dhe vetëm 1% e popullsisë e gjen atë.

Duke folur për rëndësinë e iluzioneve optike, shkencëtarët Kim Ransley dhe Alex O. Holcombe nga Universiteti i Sidneit raportuan në The Conversation:

“Iluzionet tona vizuale tregojnë se ne nuk kemi akses të drejtpërdrejtë në realitet. Ata gjithashtu mund të japin një ide të përpunimit mendor të ofruar nga përvoja jonë e botës së dukshme.

Në të vërtetë, përpunimi që ndodh brenda trurit tonë është baza për shumë iluzione. Në vend që të transmetojë informacion nga sytë tanë në formë pothuajse të papërpunuar siç do të bënte një aparat fotografik, truri përpiqet të përcaktojë se çfarë është në të vërtetë atje. “Kur informacioni që hyn në sy është i paqartë, truri duhet të hamendësojë.”/abcnews.al