Rrugët e përfunduara hapen sërish, qytetarët: Në projekte nuk pasqyrohen të gjitha ndërhyrjet

schedule15:12 - 9 Tetor, 2019

schedule 15:12 - 9 Tetor, 2019

Rikonstruksioni i rrugëve krahas kostove është shndërruar në problem për qytetarët e Durrësit. Pas përfundimit të punimeve, rrugët hapen sërish për të tjera ndërhyrje. Sipas qytetarëve, kjo është një dëshmi e shpërdorimit te taksave.

Një njërën prej rrugëve të Durrësit siç është  “Aleksandër Goga”  pasi ka mbaruar se asfaltuari është hapur serish për rrjetin e ri të ujësjellësit. Rruga nuk është kthyer në gjendjen e mëparshme dhe kjo ka shqetësuar banorët . Ata thonë për ABC News se ky është një rast i përsëritur dhe një dëshmi e shpërdorimit të taksave.

Rruga Aleksander Goga që lidh Mazoleumin e Dëshmoreve me sheshin “Liria” ka përfunduar se rehabilituari para pak kohësh. Ky segment rrugor është dëmtuar sërish nga një ndërhyrje e ujësjellësit për shtrirjen e rrjetit të ri.

Kur puna është mbyllur rruga nuk është kthyer në gjendjen e mëparshme dhe gjysma e asfaltit ndodhet në këtë gjendje sot. Durrsakët nuk e njohin  si rastin e vetëm, megjithatë ndihen të nervozuar.

Rehabilitimi i rrugës  me vlerë 700 milion lekë nisi në mars të 2018 për lehtësimin e trafikut. Në projektet për rrugët që ristrukturohen nuk përfshihen investimet që do të bëhen nga ndërmarrje të tjera shtetërore apo edhe private.  Për pasojë ndërhyrjet që u kryen vetëm sa e vështirësuan qarkullimin në aksin me ngarkesë të madhe lëvizjeje./ABC News Albania 24/7