Rrjet i ri ujësjellësi në Rrëshen

schedule13:50 - 31 Maj, 2019

schedule 13:50 - 31 Maj, 2019

Këtë sezon veror Rrësheni pritet të furnizohet 24 orë me ujë. Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku e bëri të ditur gjatë inspektimit të punimeve që po kryhen në rrjetin e ri të ujësjellësit.
Rreth 16 mijë banorë të Rrëshenit dhe zonave përreth do të furnizohen me ujë 24 orë. Ndërtimi i rrjetit të ri të ujësjellësit pritet të përfundoje brenda muajit Korrik. Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku u njoh me ecurinë e punimeve.

“Ky është një investim i shkëlqyer sepse ndikon direkt në cilësinë e jetës së qytetarëve dhe është shumë i rëndësishëm fakti që nuk është vetëm Rrësheni por edhe Rubiku dhe Repsi, domethënë mbulojmë gjithë zonën. Edhe kjo depo e re me të gjitha kushtet sanitare që duhet të ketë dhe të gjitha parametrat, për të ofruar shërbim mbas kaq vitesh, pasi që në vitin ’68 nuk ka pasur një ndërhyrje të thellë”.

Investimi përfshin ndërtimin e një depoje të re, vendosjen në funksion të dy pompave si dhe ndërtimin e rrjetit të ri shpërndarës prej 12 kilometrash duke i mundësuar çdo abonenti lidhje me rrjetin dhe shmangie te abuzimeve. /ABC News Albania 24/7