Rrëshkitjet e tokës në Gjirokastër rrezikojnë 16 shtëpi

schedule15:44 - 5 Dhjetor, 2017

schedule 15:44 - 5 Dhjetor, 2017

Familjarët e dy banesave 100 vjeçare në qytet tregojnë për natën e frikshme kur toka nisi të rrëshkasë dhe muret u krisën.

Muret u janë çarë mes për mes.

Themelet kanë lëvizur dhe toka po u rreshket nga kembet

Dy banesa 100 vjeçare në “Çfarë” të Gjirokastrës e njohur nga lagjet më të vjetra të qytetit të gurtë, po shemben.

Ngjitur me njëra – tjetrën aty jetojne dhjetë vetë. Kur toka dridhej dhe muret kërcisnin ata u tmerruan.

Drejtori i Shërbimit Gjeologjik Gjirokastër, Çano Nora tregon se zona është problematike për shkak të formacioneve të paqëndrueshme dhe prurjeve të përroit të Nanxës. Duhen prita per te evituar shembjen e tyre.

Vetëm në qytetin e Gjirokastër, 16 banesa ndodhen në gjendje të tillë. Reshjet e dendura, të cilat u pasuan me çarje të tokës, janë shkak i situatës. Por rreziku më i madh është tek ato shtëpi që janë ndërtuar pranë përrenjve që me raste kanë prurje të pakontrollueshme./abcnews.al

 

https://youtu.be/d0egyfJVsss