Rekordi i ndarjeve bashkëshortore në vitin 2017

schedule15:14 - 12 Gusht, 2018

schedule 15:14 - 12 Gusht, 2018

Është rritur numri i divorceve në Shqipëri që nga viti 2008. Rekordin e shënon viti 2017 me 7,956 divorce. Në analizën statistikore të Ministrisë së Drejtësisë tregohet edhe grafikisht numri i çështjeve familjare që kanë përfunduar me zgjidhje martese.

Në vitin 2012 janë regjistruar 6,737 divorce.

Në vitin 2013 pësojnë një rënie të lehtë me 25 zgjidhje martese më pak.

Në vitin 2015 i drejtohen më shumë çifte bashkëshortësh dyerve të gjykatës.

Nga 10,084, 7,080 vendosin ti japin fund martesës së tyre.

Pas këtij viti trendi i problemeve familjare vazhdon të pësojë rritje.

Për 7,645 familje vendoset zgjidhja e martesës së prindërve.

565 divorce më shumë se në vitin 2015.

Rekordin e shënon viti 2017. Numri i çështjeve familjare të regjistruara gjithsej është 11,522. Nga ky numër, 7,956 janë regjistruar për zgjidhje martese. Janë në këtë vit 311 zgjidhje martese të regjistruara më shumë se në vitin 2016. Po ashtu janë 876 zgjidhje martese të regjistruara më shumë sesa në vitin 2015. Në krahasim me vitin 2014 janë 742 zgjidhje martese më shumë për vitin 2017. Dhe duke i krahasuar me vitin 2013, janë 1,244 zgjidhje martese të regjistruara më shumë.

Raporti statistikor i Ministrisë së Drejtësisë ka arritur në përfundimin se numri i divorceve të regjistruara nga gjykatat ka ardhur në rritje. Rrethet në të cilat vihet re një numër më i madh i çështjeve të regjistruara për zgjidhje martese për vitin 2016, janë: Tirana, Vlora, Elbasani, Fieri, Shkodra dhe Korça. Por gjithashtu, vihet re se ka një tendencë në rritje edhe në rrethet e tjera për paditë për zgjidhje martese në vitin 2016./abcnews.al