Qentë, “viktima” të lëvizjes kundër vaksinave/ Pronarët i cilësojnë të pasigurta dhe të padobishme

schedule14:42 - 12 Shtator, 2023

schedule 14:42 - 12 Shtator, 2023

Lëvizja kundër vaksinimit, e cila është rritur gjatë pandemisë COVID-19, duket se përfshin pronarët e qenve, duke rritur rrezikun e sëmundjes për kafshët shtëpiake, sipas një studimi të ri.

Studimi nxorri në pah se 37% e pronarëve besojnë se vaksinat nuk janë të sigurta për qentë, 22% i konsiderojnë ato joefektive dhe 30% të padobishme.

Në total, 53% e pronarëve të qenve kishin një nga këto tre pikëpamje, sipas sondazhit që u krye në partneritet me kompaninë kërkimore dhe analizuese të të dhënave YouGov.

Vaksina e tërbimit për qentë është një nga vaksinat e pakta të kërkuara nga shumë shtete amerikane. Megjithatë, veterinerët po përpiqen të bindin pronarët e qenve që të vaksinojnë kafshët e tyre edhe për sëmundje të tjera.

Në Kaliforni, veterinerët rekomandojnë vaksina kundër parvovirusit dhe hepatitit.

Një raport i UNICEF-it në prill zbuloi se njerëzit në mbarë botën kanë humbur besimin në vaksinat rutinë të fëmijërisë kundër sëmundjeve vdekjeprurëse si fruthi dhe poliomieliti gjatë pandemisë COVID.

/abcnews.al