“Qëndroni në shtëpi të sigurt”, telefonata që alarmoi SHBA ditën e zgjedhjeve! FBI nis hetimet

schedule22:19 - 3 Nëntor, 2020

schedule 22:19 - 3 Nëntor, 2020

FBI po heton thirrjet robot që janë raportuar në ditën e zgjedhjeve presidenciale në SHBA që nxisin votuesit të “qëndrojnë në shtëpi dhe të qëndrojnë të sigurt”. Zyrtari i Lartë i Agjencisë së Sigurisë Kibernetike tha se këto janë thirrje që përsëriten në çdo zgjedhje dhe se FBI po ndjek këtë rast.

“Thirrjet e kësaj natyre ndodhin çdo zgjedhje dhe kështu që unë mendoj se ajo që do të ishte më e dobishme është përsëritja e këtij mesazhi për publikun amerikan se … ato ndodhin çdo cikël zgjedhor. Ki kujdes nga njerëzit që po përpiqen të të frikësojnë, të minojnë besimin tënd”, u shpreh ai.

Zëdhënësi i Sekretarit të Shtetit të Ajovës Kevin Hall konfirmoi për CNN se zyra ka ndarë informacione me FBI në lidhje me këtë thirrje të regjistruar. Ai gjithashtu përcolli informacionin në Divizionin e Shtetit të Qendrës së Inteligjencës, e cila mbështet zbatimin e ligjit.

 “Grupi i Gjurmimit të Industrisë të USTelecom po gjurmon në mënyrë aktive këto thirrje”, tha Brian Weiss, zëdhënësi i USTelecom për CNN./mv.abcnews.al