Pse miliarderët nuk lodhen asnjëherë

schedule18:05 - 23 Nëntor, 2022

schedule 18:05 - 23 Nëntor, 2022

Të gjithë të rriturit në këtë botë, miliarderë, të pasur dhe të varfër, e dinë se rraskapitja emocionale dhe mendore është një problem real, pothuajse i pashmangshëm që mund të godasë në çdo kohë, veçanërisht kur një rutinë me ritme të shpejta ndërthuret me shumë përgjegjësi dhe detyra.

Problemi shfaqet në formën e rraskapitjes, sindromës së djegies, stresit dhe një lodhjeje më të përgjithshme që jo vetëm ndikon në produktivitetin tonë në punë, por në të njëjtën kohë është një pengesë për cilësinë e jetës dhe ekuilibrin që na lejon të jemi të shëndetshëm.

Kujdesi për shëndetin mendor është po aq i rëndësishëm sa kujdesi për shëndetin fizik, por zakonisht kur përjetojmë situata të çuditshme nuk jemi të kthjellët dhe nuk gjejmë lehtësisht rrugëdalje, ndaj është mirë të përgatitemi për çdo eventualitet.

Presidenti i O’Shares ETFs, Kevin O’Leary ka përjetuar shumë momente rraskapitjeje emocionale në karrierën e tij, por kjo e bëri atë të zhvillojë një strategji për të parandaluar që kjo të mos përsëritet dhe për të ndihmuar ata që e rrethojnë të mos kenë të njëjtën përvojë, parandaloni atë dhe që të tjerët të mos kenë të njëjtën përvojë. “Aftësia juaj për të marrë vendime ngadalësohet. Koka juaj është e turbullt. Ju shpërqendroheni nga gjëra shumë të vogla dhe nuk mund të përqendroheni në asgjë,” tha ai për CNBC.

Pra, sipas O’Leary, janë 3 elementë kyç që mund të përdoren për sindromën e djegies, në mënyrë që stresi dhe konsumimi të mos shkatërrojnë jetën tonë në të ardhmen e afërt përmes një rutine problematike.

Bëjeni ushtrimin një mënyrë jetese

O’Leary thotë se duhet të kalojmë të paktën 30 minuta në ditë duke bërë disa aktivitete fizike. “Trupi juaj dëshiron dhe ka nevojë për stërvitje, dhe duhet të jetë diçka që ju bëni rregullisht,” thotë ai. Është e rëndësishme sepse është një shpërqendrim që e ndihmon mendjen tonë të fokusohet në diçka tjetër dhe të ndalojë së menduari për punën. Nuk duhet të jetë diçka shumë intensive, mund të jetë një shëtitje e thjeshtë.

Ndiqni një dietë të shëndetshme

Ne jemi ajo që hamë dhe besoni apo jo, ushqimi i pashëndetshëm dhe i padëshiruar mund të ndikojë në shëndetin tonë mendor, energjinë dhe aftësinë për t’u fokusuar.

Stresi dhe lodhja mendore na bëjnë të dëshirojmë më shumë gjëra të pashëndetshme, por duhet t’i rezistojmë tundimit. Është më mirë të planifikojmë dhe përgatisim ushqimet tona paraprakisht dhe të kemi gjithmonë me vete ushqime të shëndetshme.

“Nëse vërtet dëshironi të performoni në mënyrën më të mirë dhe të mos ndjeni djegie, ushqimi është faktori më i rëndësishëm”, thotë ai.

Përfitoni sa më shumë nga pushimi juaj

Elon Musk dikur argumentoi se ne duhet të punojmë 120 orë në javë, por ekspertët dhe O’Leary argumentojnë se pushimi është thelbësor dhe një faktor i rëndësishëm në ruajtjen e një niveli të mirë produktiviteti.

Edhe 30 minuta në ditë qëndrimi ulur pa bërë absolutisht asgjë mund të jenë shumë të dobishme, sipas O’Leary./abcnews.al