PS: Mandati i Kapllanajt në Kushtetuese PD: Efekt zero

schedule14:34 - 7 Nëntor, 2017

schedule 14:34 - 7 Nëntor, 2017

Vendimi i KQZ për mandatin e Agron Kapllanajt përfundoi në Gjykatën Kushtetuese. Socialistët thanë ai është dënuar për vjedhje 10 vite më pare dhe u mbrojt nga Basha dhe KQZ. Demokratët thonë se efekti ligjor ëshët zero. Ata sjellin në vëmendje se Kapllanaj ka pranuar se është subjekt i ligjit, por se periudha e ndalimit të ushtrimit të mandatit për veprën penale për të cilën është dënuar ka përfunduar.

Partia Socialiste ankimoi në  Gjykatën Kushtetuese vendimin e KQZ-së për mandatin e kryebashkiakut të Mallkastrës, Agron Kapllanaj. Për këtyë kërkesë janë investuar plot 49 deputetë të Partisë Socialiste. Klotilda Ferhati Bushka, tha se kryebashkiaku demokrat Kapllanaj sipas dokumentacioneve të mbërritura nga Italia rezulton se 10 vite më parë është dënuar me dy vjet burgim për akuzën e vjedhjes dhe Lulzim Basha po e mban në detyrë.

Socialistët akuzojnë kryetarin e KQZ se ka shkelur ligjin duke mos marrë në shqyrtim në kohë çështjen e mandatit të Agron Kapllanajt.

“Për të gjithë është shumë e qartë pse Lulzim Basha po sillet si polic prokuror apo gazetar, sepse Lulzim Bash nuk e bën dot detyrën e kryetarit të Partisë Demokratike. Kryebashkiaku i Lulzim Bashës, Agron Kapllanaj është dënuar me dy vjet heqje lirie e 200 euro gjobë për veprën penale të vjedhjes. Përmes ndërhyrjeve të paligjshme KQZ ka vendosur që Mallakastra të vazhdojë të ketë kryebashkiak një të dënuar me dy vite burg për vjedhje vetëm sepse ai është përfaqësues i PD. Jo vetëm është i paligjshëm, në përmbajtje dhe arsyetim, por dhe për shkak të shkeljes së afateve të shqyrtimit”, tha deputetja e Partisë Socialiste.

Ka reaguar kësilltar ligjor i Grupit parlanentar demokrat, ish-ministri teknik i SDrejëtsisë GAzmend Bardhi, duke e kosnideruara këtë kërkesë të mazhorancës me efekt vetëm mediatik dhe jo ligjor.

“Të bëjmë zhurmë, që qytetarët të harrojnë skandalin e trafikut të drogës, 863 mijë eurot dhe patentat e “ministrit kampion. Opinioni publik e ka të qartë seK Q Z, ka vepruar 2 herë në rastin e Kryetarit të Bashkisë Mallakastër dhe është shprehur me VENDIM, në përputhje të plotë me qëndrimin e prokurorisë, se ai është subjekt i ligjit (e ka deklaruar vetë), por mandati i tij nuk është i pavlefshëm për shkak se nuk përfshihet brenda periudhës së ndalimit të parashikuar nga ligji. Për pasojë, Gjykata Kushtetuese nuk mund ta marrë në shqyrtim kërkesën e mazhorancës, për shkak se kërkesa është pa objekt!”, tha Gazment Bardhi.

Nga ana tjetër Bardhi deklaron se Gjykata Kushtetuese merr vendim vetëm nëse organi kompetent nuk shprehet me vendim për një rast konkret. Sipas tij meraku i PS nuk është te kryebashkiaku i Mallakastrës, por tek nevoja për të bërë propagandë dhe për të krijuar perceptimin se janë të gjithë njëlloj, ndërsa akuzoi qeverisjen e majtë si unike në promovimin, lehtësimin dhe mbështetjen ndaj krimit të anizuar në këtë vend./abc news

https://youtu.be/LFKA50G6_vA