Përfitimet që merrni kur dëgjoni muzikën tuaj të preferuar gjatë ushtrimeve

schedule22:51 - 30 Mars, 2023

schedule 22:51 - 30 Mars, 2023

Ekspertët shprehen se ka shumë arsye pse duhet të dëgjoni muzikën tuaj të preferuar herën tjetër që të ushtroheni. Sipas Ronna Kaplan, një terapiste muzikore “muzika është pozitive për shëndetin mendor në shumë mënyra.”

Ritmi i muzikës

Lëvizja e trupit përputhet natyrshëm me ritmin e këngës, gjë që mund t’ju ndihmojë të qëndroni në një ritëm të caktuar. Ka një arsye pse këmba fillon të trokasë ose supet fillojnë të lëvizin sapo të shfaqet një këngë. Sipas Joy Allen, drejtor i Institutit të Muzikës dhe Shëndetit në Kolegjin e Muzikës Berklee në Boston, kjo është për shkak të tërheqjes ritmike, e cila është një “përgjigje e pavetëdijshme”.

Motivimi

Muzika që dëgjoni gjatë stërvitjes ndihmon në motivim, dhe ka disa gjëra pas këtij motivimi. Së pari, ndoshta dëshironi të dëgjoni këngën tuaj të preferuar gjatë stërvitjes, e cila mund t’ju mbajë në stërvitje për më gjatë. Së dyti, nëse luani muzikë që është e papritur, do të jeni të interesuar të dëgjoni atë që vjen më pas, gjë që gjithashtu do t’ju mbajë të lëvizni më gjatë se zakonisht.

Muzika largon vëmendjen nga stërvitjet e vështira

Ndërsa këndoni teksa dëgjoni muzikën ose nxitni kujtime të ndryshme, këngët ju lejojnë të endeni nëpër rutinën tuaj të stërvitjes, kështu që nuk keni nevojë të mendoni se sa e vështirë është stërvitja juaj. /abcnews.al