PDK i kërkon Qeverisë Kurti miratimin e Projektligjit për paga

schedule15:37 - 14 Dhjetor, 2021

schedule 15:37 - 14 Dhjetor, 2021

Partia Demokratike e Kosovës i ka kërkuar Qeverisë së Kosovës të miratojë Projektligjin për paga.

Deputeti, Bekim Haxhiu, në debatin parlamentar për pagat në sektorin publik, tha se ekzekutivi duhet të planifikojë përfshirjen e Projektligjit për paga në buxhetin e vitit 2022.

“Sot po kërkojmë nga ju që të zbatoni atë që e premtuat dhe këto kokëdhimbje të punëtorëve shëndetësor, të policëve, zjarrfikësve, ushtarëve dhe shërbyesve civil të ndalen me veprime konkrete të qeverisë. Ka qenë e lehtë të kritikoni punën e të tjerëve, por tani si qeveritar nuk iu pengon askush dhe keni votat dhe mbështetjen e opozitës të bëni veprimet e duhura në këtë sektor, të miratoni ligjin”, tha ai.