Parlamenti i Kosovës, seancë për shqiptarët në Luginën e Preshevës

schedule15:46 - 1 Korrik, 2019

schedule 15:46 - 1 Korrik, 2019

Deputetët e Kuvendit të Kosovës diskutuan për gjendjen e shqiptarëve në Luginën e Preshevës. Ata kërkuan që kjo çështje të shtrohet në tavolinën e bisedimeve Prishtinë-Beograd.

Aspak të mirë e konsiderojnë deputetët e Kuvendi të Kosovës gjendjen e shqiptarëve në Preshevë, Bujanovc e Medvegjë.

Deputetët të cilët i ishin për vizitë para mës e një muaji në luginë të Preshvës thanë se duhet të informohet edhe faktori ndërkombëtar për presionin që po u bëhet shqiptarëve atje.

“Në Preshevë është mbyll Gjykata Themelore, është vetëm një shqiptar në Ministri të Arsimit. Lugina të bëhet pjesë e bisedimeve me Serbinë si dhe të informohen faktorët ndërkombëtar për presionin që po ju ushtrohet shqiptarëve”.

Kuvendi i Kosovës dhe institucionet përkatëse të marrin hapa konkret për përmbysjen e situatës në të cilën ndodhen shqiptarët e Luginës së Preshevës.

Gjatë vizitës së fundit të disa deputetëve të Kuvendit të Kosovës në luginë të Preshevës, përfaqësuesit e shqiptarëve atje kanë kërkuar nga Kosova  të të ndërmarrë hapa konkretë, që janë në kompetenca të saj, në funksion të përmirësimit të pozitës së shqiptarëve në këto  tri komunat shqiptare në Serbi. /ABC News Albania 24/7