Panairi i qershisë në Dibër hap sezonin turistik

schedule19:45 - 1 Qershor, 2019

schedule 19:45 - 1 Qershor, 2019

Në Dibër është organizuar panairi i qershisë ku u promovuan prodhimet e zonës. Ky aktivitet shënoi edhe çeljen e sezonin turistik.

Dibra e hapi sezonin turistik me panairin e qershisë.

Një nga pesë festat lokale që organizohen në këtë zonë.

Mё shumё se 40 pjesëmarrjes fermerë morën pjesa nё këtë aktivitet ku u prezantuan  varietete tё ndryshme qershie, gatime tradicionale, artizanë lokalë dhe prodhues mjalti.

Fermerët shpresojnë për një vit të mbarë.

Dibra zё vendin e parё nё Shqipёri pёr prodhimin e qershisë, ku janë më shumë se 385 ha me pemëtore qershie dhe me njё prodhim mesatar vjetor rreth 2400 ton.

Pas këtij panairi gjatw sezonit turistik do tw organizohet Festa e Drinit, festa e Bjeshkёs, Oda Dibrane, dhe mbyllet me Festen e tё Vjelave./ABC News Albania 24/7