Operacioni anti-drogë në Vlorë, të arrestuarit grumbull në sallën e gjyqit për masat e sigurisë

schedule09:23 - 16 Dhjetor, 2020

schedule 09:23 - 16 Dhjetor, 2020

Gjykata e Vlorës rivlerëson sot masat e sigurisë për të arrestuarit në operacionin kundër kultivimit të lëndëve narkotike bërë në, në fillim të tetorit të këtij viti.

Mes të proceduarve, janë edhe gjashtë efektivë të policisë, të qarkut Vlorë, të cilët janë pezulluar nga detyra nën akuzën e shpërdorimit të detyrës. Ndërkohë, ajo që bie në sy është prezenca e një numri të madh njerëzish në një sallë të vetme. Edhe pse të pajisur me maska, numri i të pranishmëve duket i lartë, ndërsa nuk mbetet më vend për ruajtjen e distancës ndërsa vendi po “lufton” koronavirusin.

Punonjësit e policisë së proceduar janë:

David Faka 56 vjeç, Oficer i Patrullës së Përgjithshme, me masën e sigurimit personal “Arrest në burg”;

Isa J. 39 vjeç, SPZ në Njësinë Administrative Horë, Bashkia Himarë, me masë sigurimi personal “Arrest në burg”, në mungesë, për të cilin u bë shpallja në kërkim;

Arjan Tase 36 vjeç, ish-Shef i Komisariatit të Policisë Himarë, me masë sigurimi personal të karakterit ndalues ”Pezullim i ushtrimit të një detyre a shërbimi publik” dhe atë me karakter shtrëngues “Detyrim për paraqitje në policinë gjyqësore”;

Artur Veshaj 54 vjeç, Specialist për Hetimin e Krimeve/Përgjegjës i Shërbimeve për Krimet, me masë personal të karakterit ndalues ”Pezullim i ushtrimit të një detyre a shërbimi publik” dhe atë me karakter shtrëngues “Detyrim për paraqitje në policinë gjyqësore”;

Ilir Kadena 49 vjeç, Specialist për Hetimin e Krimeve, me masë sigurimi personal të karakterit ndalues ”Pezullim i ushtrimit të një detyre a shërbimi publik” dhe atë me karakter shtrëngues “Detyrim për paraqitje në policinë gjyqësore”;

Alem Llanaj 26 vjeç, Oficer i Patrullës së Përgjithshme, me masën e sigurimit personal të karakterit ndalues “Pezullim i ushtrimit të një detyre a shërbimi publik” dhe atë me karakter shtrëngues “Detyrim për paraqitje në policinë gjyqësore”.

Gjykata e Vlorës ka caktuar masat e sigurisë për 41 personat për të cilët prokuroria ka lëshuar fletarreste:

Arrest me burg:
Maliq Bylyshi
Moisi Mëhilli
Admirim Duro,
Ritana Duro
Mbarime Ruko
Dashamir Troka
Marjus Driza
Besnik Guhacaj
Eduard Guhacaj
Saverio Fejzaj
Ismet Hyseni
Shkëlqim Iljazi
Halil Baraj
Simon Leskaj
Blerim Ribaj
Xhezo Shakaj
Agurim Jonizaj
Muis Skarra
Haziz Xhaferraj
Bashkim Devacaj

Detyrim paraqitje:
Haredin Shkurtaj
Veip Lalaj (Polic)
Cerciz Fakaj

Arrest shtëpie:
Irirjan Gjika
Arrest me burg:
Ervin mehmetaj
Romario Hasanaj
Daniel Gjikaj
Kastriot Gjokaj
Aranit Gjokaj
Oltion Gjokaj
Përparim Gjinaj
Platon Mehmetaj
Arbër Jahaj
Gilo Novruzaj
Elsid gjokaj
Leandër Gjokaj
Astrit Gjokaj
Klinton Shehaj
Gëzim Kuci

Detyrim paraqitje:
Adnand Bajramaj

Arrest në shtëpi:
Pavli Curraj

Arrest me burg:

Isa Jacaj (polic spz)
David Fakaj
Drtyrim paraqitje:
Alem Llanaj (Polic)
Ilir Kadena (Polic)
Artur Veshaj (Polic)
Arjan Tase (Polic) s.b/abcnews.al/