Mure në Evropë, Sassoli kundër 12 shteteve: Nuk ngremë fortesa ndaj atyre që ikin nga lufta  

schedule11:35 - 9 Tetor, 2021

schedule 11:35 - 9 Tetor, 2021

“Propozimi i 12 shteteve evropiane për të ndërtuar një mur që të pengojë kalimin e emigrantëve,  përfaqëson një degradim moral që rrezikon seriozisht vlerat e demokracisë evropiane”.

Kështu është shprehur i bindur presidenti i Parlamentit Europian, David Sassoli, sipas të cilit “BE nuk mund të bëhet një fortesë kundër njerëzve të varfër që ikin nga lufta, uria apo regjimet famëkeqe”.

“Mbrojtja e kufijve tanë, veçanërisht kur ata kërcënohen nga regjimet autoritare, sqaron Sassoli në një intervistë për Repubblica është një detyrë ndaj qytetarëve tanë, por ndërtimi i mureve kundër njerëzve të dëshpëruar do të mohonte vlerat tona dhe do të humbiste njerëzimin tonë”.

“Prandaj ngritja e barrierave është një iniciativë për t’u refuzuar me vendosmëri. E vetmja zgjidhje është një politikë e përbashkët evropiane që mbron të drejtën e azilit dhe rregullon flukset emigratore. Vendet kufitare nuk mund të lihen vetëm. Me dhe në çdo rast, emigracioni nuk zhduket para një muri: ndryshojnë vetëm rrugët. Ne duhet ttë punojmë për zgjidhje të përbashkëta,” tha ai. g.v/abcnews.al