Xhafaj flet për Vettingun në rradhët e policisë

schedule11:53 - 20 Nëntor, 2017

schedule 11:53 - 20 Nëntor, 2017

Ligji për Vettingu në polici është ende në proces hartimi dhe sipas ministrit të Brendshëm, Fatmir Xhafaj, shumë shpejt ai do të jetë gati dhe do të bëhen publike rezultatet e tij.

Vettingu në radhët e uniformave blu do të japë efektet e tij pozitive, e për këtë gjë, ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj, kërkoi t’ia lerë kohës rezultatet që do të arrihen në të ardhmen.

“Siç është bërë e njohur Vettingu është në procesin e hartimit të kuadrit ligjor. Besoj se shumë shpejt ju do të njiheni me dokumentin dhe analizën dhe me planin e veprimet. Dhe gradualisht ne do të kalojmë tek aktet rregullatorë, me synimin me shpresën, së bashku me asistencën ndërkombëtare që kemi angazhuar për këtë proces, të mund ta përmbyllim brenda këtij viti”.

Xhafaj pranoi se, ka punonjës policie të implikuar si në kultivimin e lëndëve narkotike ashtu edhe në trafikim e tyre dhe për këtë arsye Vettingu eshte i domosdoshëm.

“Të jemi korrekt. Thjesht informacione për njerëz të caktuar. Normale sepse unë jam ministër i Brendshëm dhe bën pjesë në funksionet e mia. Por të bësh një Vetting të të gjithë atyre, kaq të gjerë me të gjitha këto kërkesa që ne kemi paraqitur është një tjetër gjë. Le t’ia lëmë kohës”.

Në fund, ministri Brendshëm nuk komentoi vendimin e Drejtorisë së Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar, e cila ka përjashtuar nga aksesi në informacione një sërë oficerësh policie./abcnews.al

https://youtu.be/mOgLHzKSly8