Mediat shtetërore ruse nuk mund të reklamojnë më në Google

schedule07:21 - 27 Shkurt, 2022

schedule 07:21 - 27 Shkurt, 2022

Kompania mëmë e YouTube, Alphabet, thotë se do të pezullojë fitimin e parave në platformat e saj për mediat shtetërore ruse. Kjo do të thotë se Russia Today dhe kanalet e tjera nuk mund të marrin më para për reklama në YouTube ose në uebsajte dhe aplikacione të tjera të drejtuara nga Alphabet. Kompania thotë gjithashtu se këto pika nuk mund të blejnë më reklama përmes Google Tools, të vendosin reklama në shërbimet e Google ose të përdorin teknologjinë e saj të reklamave për të gjeneruar të ardhura për veten e tyre.

Një zëdhënës ia atribuoi vendimin “rrethanave të jashtëzakonshme” dhe tha se Alphabet “do të ndërmarrë hapa të mëtejshëm nëse është e nevojshme” raporton “BBC”. Kjo vjen pasi Ministri i Transformimit Dixhital i Ukrainës, Mykhailo Fedorov tha se i kishte kërkuar YouTube të bllokonte propagandën ruse.

Media shtetërore Russia Today në veçanti fiton miliona dollarë në vit përmes reklamave në YouTube dhe gjetkë në shërbimet e Google. Facebook dhe Twitter tashmë kanë pezulluar reklamat nga Rusia. Vendi ka kufizuar aksesin në të dyja platformat.  / abcnews.al