Më shumë se 178,000 fëmijë janë abuzuar seksualisht gjatë 3 viteve

schedule09:02 - 23 Tetor, 2021

schedule 09:02 - 23 Tetor, 2021

Sipas një sondazhi, pothuajse 80% e të rinjve që kanë humbur jetën nga dhuna midis 2016-2020 ishin me ngjyrë.  Gjithashtu, sipas një sondazhi të Unicef ​​dhe Forumit të Sigurisë Publike në Brazil (FBSP) bazuar në raportet e policisë nga 27 shtete, 178,277 fëmijë dhe adoleshentë ishin viktima të dhunës seksuale midis 2017 dhe 2020, ose pesë në çdo një orë.

Rreth 80% e tyre ishin vajza të moshës 10 deri në 14 vjeç. Të dhënat për vitin 2016 nuk ishin të disponueshme për të gjitha shtetet. Gjatë periudhës 2016-2020, në vend janë regjistruar 34.918 viktima të fëmijëve dhe të rinjve të moshës 0 deri në 19 vjeç.

31,000 ishin adoleshentë të moshës 15-19 vjeç, nga të cilët 25,592, ose 80%, ishin me ngjyrë të cilën humbën jetën kryesisht nga zjarri.

“Fatkeqësisht, kjo nuk është diçka e re,” por dëshmitë tregojnë se “dhuna po prek adoleshentët e rinj me ngjyrë, tha drejtoresha ekzekutive e FBSP, Samira Bueno për AFP.

Për sa i përket dhunës në familje, 1070 fëmijë të moshës 0 deri në 9 vjeç humbën jetën gjatë asaj periudhe në Brazil, një numër pak më i ulët, por që fsheh rritjen e vdekjeve të fëmijëve të moshës 0 deri në 4 vjeç: 142 në 2020 krahasuar me 112 në 2016.

Këto shifra janë “një reflektim i pandemisë Covid”  gjatë 2020, shpjegoi Bueno.

“Dhuna ndaj fëmijëve ndodh kryesisht në shtëpi.” Dhuna kundër adoleshentëve në rrugë, veçanërisht kundër të rinjve me ngjyrë, “tha Florence Boer, zëdhënëse e UNICEF në Brazil.”

Është jetike që të zbatohen politikat efektive të shtetit për të parandaluar dhe luftuar dhunën në Brazil ,” shtoi ai./abcnews.al