“Mbreti i drogës” në pranga pas arratisë së gjatë, përdorte 7 identitete. Si u kap në Durrës

schedule10:54 - 7 Tetor, 2022

schedule 10:54 - 7 Tetor, 2022

PERUGIA – I arratisur prej 7 vitesh, me një borxh të rëndësishëm ndaj drejtësisë italiane mbi supe. Ai u vu në pranga në Shqipëri nga hetuesit e zyrës së SDI të Prokurorisë së Përgjithshme të Perugias.

I arrestuari, 55-vjeçari shqiptar, duhet të vuajë një dënim të rëndë me 25 vjet, 7 muaj e 21 ditë burgim, si rezultat i katër dënimeve, për krime të ndryshme, ndër të cilat ai për shoqërim kriminal me qëllim trafikimin e lëndëve narkotike të kryera në të ndryshme. rajonet e Italisë qendrore.

Arrestimi u bë më 5 tetor nga policia shqiptare e cila zbatoi urdhrin e burgut të Prokurorit të Përgjithshëm të Perugias.

Identifikimi i të arratisurit, i cili përdorte shtatë pseudonime, u bë i mundur falë veprimtarisë së Prokurorit të Përgjithshëm të Perugias, e cila kreu kërkime të shumta dhe komplekse për gjetjen e tij.

Në fakt, nisur nga hetimi dhe identifikimi i personave me të cilët supozohej se kishte lidhje i arratisuri, vëmendja u përqendrua tek motra, e cila ndodhet në territorin italian dhe tek bashkëshortja dhe djali i të arratisurit që banojnë në Shqipëri.

Informacioni i çmuar për vendbanimin aktual dhe për të dhënat e sakta personale, të dhëna nga Prokurori i Përgjithshëm, i mundësoi policisë shqiptare, nëpërmjet Interpolit, të vinte para drejtësisë të arratisurin që lëvizte nëpër Evropë duke përdorur identitete të rreme.

I arrestuari është kapur në Durrës dhe është në pritje të ekstradimit drejt Italisë. /abcnews.al/