Matura Shtetërore, angazhohen 560 efektivë

schedule14:26 - 7 June, 2019

schedule14:26 - 7 June, 2019

Policia e shtetit ka angazhuar rreth 560 efektivë për mbarëvajtjen e procesit të provimeve të maturës në të gjitha gjimnazet e vendit. Këto masa sigurie përfshijnë edhe ruajtjen e Agjencisë Kombëtare të Provimit dhe qendrat e kontrollit të provimeve.

Nga 30 maji Policia e Rendit ka marrë në ruajtje 24 orë Agjencinë Kombëtare e Provimit dhe Qendrat e Kotrollit të Provimit, konkretisht në Tiranë, Shkodër, Fier, Korçë dhe Elbasan.

Për siguri maksimale, Policia e Shtetit ka planifikuar me shërbim një numër të lartë të punonjësve të saj si edhe 45 automjete.

Shërbimet policore në të gjitha strukturat vendore, monitorojnë 206 shkolla nga jashtë me shërbime policore gjithë procesin e provimit në të gjitha shkollat ku do të zhvillohet provimi.

Pjesa më e madhe e uniformave blu kanë mbaruar shkollën bazë të policisë dhe ndjekim studimet e larta në Akademine e Sigurisë.

Kjo zgjidhje u bë me urdhër të drejtorit të policisë së Shtetit, Ardi Veliu, i cili ka kaluar në gatishmëri pjesën më të madhe të trupës policore për shkak të protestës së të shtunës të njoftuar nga opozita.

Gjithashtu, pranë shkollave të mesme të kryeqytetit ishinë të pranishëm edhe Oficerët e Sigurisë të dalë nga projekti i pilotuar shtatorin e kaluar, policimin në komunitet.

Në të gjitha gjimnazet e vendit projekti i, i cili fillmisht u pilotua vetëm në 15 institucione shkollore.

 Gazetar ABC News: Andi Qosja