Masat shtesë për sigurinë/Debat mes Paulin Stërkaj e Myslym Murrizi

schedule15:09 - 24 Janar, 2018

schedule 15:09 - 24 Janar, 2018

U shoqërua me debat mbledhja e komisionit paralamentar të sigurisë, gjatë seances dëgjimore lidhur me marrjen e masave për rritjen e parametrave të kamereve të sigurisë për bizneset e riskuar nga krimi.

Policia e Shtetit ka krijuar dy grupe pune për të riparë ligin për masat shtesë ne lidhje me rritjen e parametrave të kamerat për bizneset e rriskuara. Por gjatë raportimit të tij në komisionin e sigurisë,

Drejtori i rendit dhe sigurisë publike, Altin Qato ka qenë në komisionin parlamentar të sigurisë, ku tha se ligji është i plotë po mund të ketë ndryshim në afatet për masat administrative

Partia Demokratike ka kundërshtuar ligjin për masat shtesë të sigurisë publike që ngarkon bizneset të pajisen me kamera të sigurisë. Ndërsa pritej ne Komisionin e Sigurisëtë të raportonte drejtori i komanduar i Policisë së Shtetit, Rebani Jaupi, por në vend të tij është shfaqur numri dy i policisë Altin Qato.

“Janë ngritur komisionet në drejtoritë vendore. Janë përgatitur 6 akte nënligjore. Drejtoritë vendore hartuan planin e masave. Numri i subjekteve ku do të vendosen masa shtesë të sigurisë pritet të jetë i madh”.

Mungesa e kreut te komanduar të Policisë së Shtetit u kthye edhe në çështje debati ndëmjet deputetit të PD, Myslym Murrizi dhe atij të PS, Paulin Sterkaj.

Pas ndërhyrjes së kryetares së komisionit të Sigurisë Ermonela Felaj, përsëri debatet me akuza e kundër-akuzat vijuan ndërmjet dy zgjedhurve politik.

Aktualisht thirrjes së policisë për rritjen e paramatrave të kamerave të sigurisë për bizneset që janë të rriskuar nga krimi u janë përgjigjën 279 nga 2400 subjekte të skanuara. /abcnews.al