Manastirliu: Vendimi i Asamblesë për tarifat është nul

schedule20:08 - 4 Shkurt, 2019

schedule 20:08 - 4 Shkurt, 2019

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ka siguruar qytetarët se nuk do të ketë rritje të tarifave për shërbimet dentare, pas vendimit të Asamblesë së Urdhrit të Stomatologut. Manastirliu e ftuar në studion e Mbrëmje në ABC News tha se Asambleja e Stomatologut tejkaloi kompetencat.

 “Qëndrimi i Ministrisë së Shëndetësisë është për anulimin edhe mosmarrjen për bazë të këtij vendimi që mund ta prodhojë Urdhri i Stomatologut. Asambleja e Stomatologut i ka tejkaluar kompetencat që i lejon urdhri i stomatologut”.

Ministrja theksoi se janë bërë hapat ligjorë dhe një kërkesë padi për anulimin e këtij vendimi që sipas saj është në kundërshtim me ligjin.

“Ne kemi bërë hapat ligjorë, kemi bërë  kërkesë padi në gjykatë për anulimin e këtij vendimi që nuk gjen zbatim dhe është në kundërshtim me ligjin. Unë siguroj qytetarët që nuk do ketë rritje të tarifave se urdhri i Stomatologogut nuk vendos tarifa për shërbimet që u ofrohen qytetarëve”.

Sipas saj vendimi i Asamblesë për rritjen e tarifave dentare është nul, pasi vendimi nuk është marrë nga komisioni dhe dy anëtarët e Ministrisë së Shëndetësisë në Këshillin Kombëtar të dentistëve, votuan kundër.

“Dy anëtarët e Ministrisë së Shëndetësisë në Këshillin Kombëtar të dentistëve, votuan kundër, i cili nuk është refklektuar në votën e procesverbalit. Procesverbali do paraqitet në gjykatë se ne kemi bërë padi për tejkalim kompetencash, se vendimi nuk është marrë nga komisioni, por nga asambleja. Nuk preken tarifat. Ky vendim është nul”. /abcnews.al