Lu: Politikanët dikur të paprekshëm, tani kanë frikë nga SPAK

schedule16:18 - 1 Maj, 2018

schedule 16:18 - 1 Maj, 2018

Ambasadori amerikan Donald Lu ka komentuar arsyet e vonesave, sipas tij, të ngritjes së strukturave dhe institucioneve të drejtësisë, të përcaktuara nga ndryshimet kushtetuese të korrikut 2016. Në një deklaratë për një televizion në vend , Doanld Lu shprehet se këto institucione nuk janë ngritur për dy arsye. E para, kundërshtimi i ligjit të Vettingut nga opozita, sfide e humbur, sic thote ambasadori, pavarësisht shfuqizimit të disa neneve nga Gjykata Kushtetuese. Arsyeja e dytë për këtë vonesë për Donald Lu është edhe vonesa në gjetjen e kandidatëve të kualifikuar jashtë sistemit të drejtësisë për anëtarët e këshillit të Lartë të gjyqësorit dhe atij të Prokurorisë, edhe kjo çështe e zgjidhur sipas tij. Ambasadori komenton edhe politikanët të cilët sipas tij kur kritikojnë dhe mbjellin dyshime për këto struktura, tregojnë vetëm frikën që kanë, pasi dikur ishin të paprekshëm. /abcnews.al