Lejet mjedisore, ekspertët: Leja B më funksionale pasi përfshin edhe mendimet e qytetarëve

schedule23:05 - 11 Tetor, 2019

schedule 23:05 - 11 Tetor, 2019

Pas tërheqjes së lejeve mjedisore të Tipit C për ndërmarrjet dhe fabrikat e vogla nga Ministria e Mjedisit, ambientalistët shprehen se niveli i ndotjes do të jetë edhe më problematik.

Studiuesi dhe ambientalisti Sazan Guri thotë në një intervistë për Abc Neës se leja mjedisore e Tipit B duhet të përfshije edhe ndërmarrje si furrat e bukës apo mobilieritë.

Sipas ambientalistit Guri, në Tiranë ka një nivel mjaft të lartë ndotjeje, si akustike ashtu edhe mjedisore.

Pak ditë më parë ministri Blendi Klosi vendosi heqjen e lejeve mjedisore të Tipit C për disa lloje biznesesh si furrat e bukës, depot farmaceutike, lavazhet apo mobileritë, edhe pse disa prej aktiviteteve të tilla shkaktojnë ndotje akustike./ABC News Albania