Krifca takim, me studentët e UBT: Bujqësia sot kërkon specialistë të teknologjive të avancuara

schedule17:47 - 2 Dhjetor, 2022

schedule 17:47 - 2 Dhjetor, 2022

Sipërmarrës të bujqësisë dhe të blegtorisë vuajnë mungesën e specialistëve.

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Frida Krifca zhvilloi një takim me studentët e vitit të parë në Universitetin Bujqësor të Tiranë ku theksoi se punësimi i tyre është i sigurt.

Duke u ndalur ne statistikat e fundit, 1 në çdo 4 studentë të universitetit bujqësor është i punësuar me kohë të plotë gjatë periudhës së studimeve, 14% e tyre janë të vetë-punësuar në biznesit e tyre, dhe 1 në 3 studentë është i punësuar me kohë të pjesshme./abcnews.al/