KPK shkarkon gjyqtaren e Kushtetueses

schedule15:16 - 3 Maj, 2018

schedule 15:16 - 3 Maj, 2018

Anëtarja e Gjykatës Kushtetuese, Altina Xhoxhaj, nuk e kaloi Vettingun. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit e shkarkoi nga detyra pasi mori në analizë pasurinë e saj, integritetin dhe aftësitë profesionale. Sipas KPK-s, gjyqtarja nuk justifikon pasurinë me burime të ligjshme.

Ndryshe nga ILDKPKI-ja, që raportonte deklarime të sakta të pasurisë për Xhoxhaj, KPK-ja mban një tjetër qëndrim.

Ndryshe nga pasuria, gjatë vlerësimit të figurës së gjyqtares nuk ishte konstatuar asnjë kontakt mes saj dhe personave të inkriminuar. Të përshtatshme ishin vlerësuar edhe aftësitë e saj profesionale.

Gjyqtarja që gjatë seancës dëgjimore kundërshtoi pretendimet dhe gjetjet e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Xhoxha guxoi të lëshonte edhe akuza drejt Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, duke pretenduar se prej tyre ishte lexuar gabim ligji për deklarimin e pasurisë së bashkëjetuesit./abcnews.al