Kosova, Maqedonia pas zgjedhjeve lokale

schedule16:47 - 30 Tetor, 2017

schedule 16:47 - 30 Tetor, 2017

Gjatë këtij muaji në Kosovë e Maqedoni u mbajtën zgjedhjet lokale. Në të dyja vendet, pothuajse gjysma e komunave shkojnë në balotazh, në Kosovë në 19 nëntor dhe në Maqedoni me 29 tetor. Në Kosovë, partitë pësuan luhatje në rezultatet e tyre krahasuar me zgjedhjet parlamentare të qershorit. Në Maqedoni, shumica e komunave u fitua nga LSDM, ndërsa në balotazh, partitë shqiptare, “Aleanca per Shqiptarët” dhe Lëvizja “Besa” kanë formuar koalicion. Materiali për situatën paszgjedhore pas raundit të parë në të dyja vendet e përgatitur nga Bruna Çifligu.

https://www.youtube.com/watch?v=2UFhv4dOSio