Kontrolle në banesat e gjyqtarëve që ulën dënimin për Dajtin

schedule09:24 - 15 Shkurt, 2019

schedule 09:24 - 15 Shkurt, 2019

Policia e Shtetit në koordinim me Prokurorinë dhe Gjykatën kontrolluan banesat e tre gjyqtarëve që hoqën burgimin e përjetshëm për Dritan Dajtin. Në shtëpitë e tyre në Lezhë dhe në Vlorë nuk u gjet asgjë kompromentuese.

Për disa orë Forcat Speciale pasi kishin siguruar një urdhër kontrolli nga gjykata hynë në banesat e gjyqtarëve që zbutën dënimin për Dritan Dajtin në Apelin e Krimeve të Rënda.

Kontrollet u ushtruan në banesën e Aleks Nikollës në Lezhë, të Skënder Daminit në Vlorë dhe Petrit Alisë në Sarandë.

Në 8 shkurt të këtij viti, Gjykata e Apelit për Krime të Rënda pasi pranoi gjykimin e shkurtuar për Dajtin, e dënuar me 25 vite burg për vrasjen e 4 policëve në gusht të vitit 2009, duke e shpëtuar Dajtin nga 4 dënimet me burgim të përjetshëm që ishin dhënë nga gjykata e shkallës së Parë të Krimeve të Rënda në vitin 2014.

Çështja në apelin e Krimeve të Rënda u gjykua nga gjyqtarë të cilët vinin nga gjykatat e Apelit te Rretheve.

Dy gjyqtarët e Shkodrës, Fuat Vjerdha dhe Lindita Hoxha, kanë votuar pjesërisht kundër vendimit ndaj Dajtit, duke kërkuar lënien në fuqi të dënimit të parë. Tre gjyqtarët e tjerë; Skënder Damini, Petrit Aliaj dhe Aleks Nikolla, kanë qenë vendimtarë që Dritan Dajti t’i shpëtojë dënimit me burg të përjetshëm dhe të dënohet me 25 vite heqje lirie. Tre ditë më parë edhe ministrja Drejtësisë Etilda Gjonaj ka dërguar zyrtarisht pranë Këshillit të Lartë Gjyqesor kerkesën per fillimin e hetimit disiplinor ndaj gjyqtareve Skënder Damini, Petrit Aliaj dhe Aleks Nikolli për shkelje të rënda profesionale që diskreditojnë poziten dhe figurën e gjyqtarit gjatë ushtrimit të detyres.

Gazetar i ABC News, Lezhë: Gjergj Figuri

Gazetar i ABC News, Vlorë: Elton Nika

/abcnews.al