Kombet e Bashkuara thonë se më shumë se 1.2 milionë refugjatë janë larguar nga Ukraina

schedule06:24 - 5 Mars, 2022

schedule 06:24 - 5 Mars, 2022

Që nga e enjtja, më shumë se 1.2 milionë refugjatë janë larguar nga Ukraina që nga fillimi i pushtimit rus më 24 shkurt, sipas Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për Refugjatët. Nga 1,209,976 refugjatë që kanë ikur, më shumë se gjysma kaluan në Poloni.

Të tjerë shkuan në vende të tjera fqinje, duke përfshirë Hungarinë, Sllovakinë, Moldavinë dhe Rumaninë raporton “CNN”. Më shumë se një milion u larguan vetëm brenda javës së parë dhe shumë të tjerë janë “në lëvizje brenda dhe jashtë vendit,” me shumë familje të zhvendosura brenda vendit, sipas UNHCR-së.  / abcnews.al