Kjo është makina më e gjatë në botë, nën pronësinë e një sheiku

schedule09:09 - 21 Shtator, 2020

schedule 09:09 - 21 Shtator, 2020

Ideja e makinave të gjata vjen nga Amerika, teksa ky lloj koncepti i veturave përkon edhe me shijet e shofërëve nga shtetet e tjera.

Kamionët e mëdhenj janë një markë tregtare amerikane , por ai më i gjati duket se ka origjinën në një vend tjetër.

Kamioni më i gjatë në botë është nën pronësinë e një sheiku me emrin Hamad bin Hamdan Al Nahyan.

Makina i përket modelit Dodge Ram 4500, por ajo është modikuar dhe zgjatur në formë ekzagjeruese. Vetëm pjesa e pasme është e gjatësisë 4.88 metra, teksa boshti i rrotave është 5.2 metra i gjatë.

Sheiku nuk ka bërë me dije se sa i ka kushtuar një modikim i tillë, e as nuk dihet se a do e vendos në shitje apo jo. Gjithçka mbetet për t’u parë në vijim. l.k/abcnews.al