Kjo është arsyeja pse gratë shtatzëna duhet ta heqin manikyrin para lindjes

schedule20:34 - 11 Gusht, 2022

schedule 20:34 - 11 Gusht, 2022

Nëse jeni nënë, me siguri mjeku juaj ju ka kërkuar që të hiqni manikyrin e thonjve para se të lindni. Ndërsa ky rregull mund t’ju bëjë të qeshni, e vërteta është se ka një arsye të fortë pas heqjes së manikyrit përpara se të hyni në sallën e lindjes, veçanërisht nëse do të bëni operacion.

Sa herë që jeni duke iu nënshtruar ndonjë operacioni ose një lindje me prerje cezariane, duhet të hiqni manikyrin e thonjve. Kjo ndodh sepse gjatë operacionit mjekët gjurmojnë shenjat vitale si rrahjet e zemrës, presioni i gjakut dhe sasia e oksigjenit në gjakun tuaj.

Për këtë, një sensor vendoset në majë të gishtit tuaj, i cili mat nivelet e oksigjenit në gjakun tuaj duke kaluar dritën e kuqe nëpër thonjtë tuaj. Kjo bëhet përmes një pajisjeje e cila njihet si pulsoksimetër, e cila ndihmon në monitorimin e oksigjenimit të hemoglobinës së pacientit.

Shtrati i thonjve është vendi më i mirë për të zbuluar cianozën (ngjyrosjen e lëkurës) për shkak të niveleve të ulëta të oksigjenit. Oksimetri funksionon duke ndriçuar dritën përmes thonjve të gishtit dhe duke matur se sa dritë përthithet. Sa më shumë të absorbohet drita, aq më shumë është niveli i oksigjenit në gjakun tuaj.

Manikyri juaj mund ta pengojë këtë monitor të funksionojë në mënyrë efektive dhe mund të veprojë si një parandalues, duke ulur efektivitetin e tij. Kjo është arsyeja pse thonjtë akrilik dhe manikyri i çdo lloji kërkohet të hiqen para lindjes ose përpara çdo lloj operacioni.