Kjo është arsyeja pse ashensorët kanë një pasqyrë

schedule17:10 - 17 Tetor, 2021

schedule 17:10 - 17 Tetor, 2021

A keni menduar ndonjëherë pse ashensorët kanë pasqyra? Arsyet kryesore për ekzistencën e pasqyrave janë kryesisht psikologjike dhe sigurie. Ndërsa zhvillimi industrial i bëri ndërtesat gjithnjë e më të larta, përdorimi i ashensorëve u bë më i nevojshëm.  Ashensorët në atë kohë ishin mjaft të ngadaltë dhe shpesh njerëzit që i përdornin ankoheshin.

Një inxhinier shprehu pikëpamjen se ashensorët nuk janë të ngadalshëm, por për shkak se njerëzit nuk kanë diçka për t’u marrë, kanë ndjenjën se koha nuk kalon. Kështu u sugjerua përdorimi i pasqyrave dhe testet e para treguan se ankesat ishin zvogëluar ndjeshëm.

Shumë njerëz gjithashtu kanë klaustrofobi dhe mbyllja në një hapësirë ​​kaq të vogël i bën të mos ndihen mirë. Kështu, ekzistenca e një pasqyre e bën më të lehtë të perceptojmë ekzistencën e dhomës në kontrast me një vend të errët. /abcnews.al