Këto gjeste të fshehura tregojnë se dikush nuk ju pëlqen

schedule13:52 - 9 Mars, 2021

schedule 13:52 - 9 Mars, 2021

Nëse nuk jeni shumë të sigurt nëse një person ju pëlqen apo jo, por nuk mund t’i pyesni ata drejtpërdrejtë, më poshtë abcneës.al ju ka sjellë disa këshilla. E vetmja gjë që ju duhet të bëni është t’i kushtoni vëmendje gjuhës së trupit të personit që keni përballë.

Më poshtë gjeni 9 gjeste që zbulojnë ndjenjat e vërteta të njerëzve.

1. Ata kruajnë qafën

Zakonisht kjo sjellje tregon se ata janë të pasigurt ose dyshojnë në atë që thonë. Gjithashtu, nëse shpatullat e tyre ngrihen drejt veshëve, duke fshehur qafën disi, kjo do të thotë se ata nuk pajtohen me ju ose nuk po ju thonë të gjithë të vërtetën.

2. Ata mbledhin buzët

Nëse shihni dikë që mbledh buzët gjatë një bisede me ju, është një shenjë se jo gjithçka është në rregull. Kjo mund të tregojë se ata ndihen jo rehat në bisedën me ju, nuk ju pëlqen pyetja ose tema. Për më tepër, kafshimi ose tërheqja e buzëve është një mënyrë në të cilën ata mund të qetësojnë veten nëse ndihen të shqetësuar, informon abcnews.al.

3. Ata ruajnë distancë

Nëse ata bëjnë një hap prapa kur flasin me ju, atëherë mund të sinjalizojë se duan të mbajnë një farë distance fizike ose emocionale nga ju. Në këtë rast, kjo ndoshta do të thotë që ata ndihen jo rehat. Mos e ngatërroni me hapësirën, për të cilën të gjithë kemi nevojë. Le të jemi të sinqertë: ne gjithashtu shmangim ata që nuk na pëlqejnë dhe aq shumë.

4. Kanë një buzëqeshje të rreme

A mund të zbuloni një buzëqeshje të rreme? Kushtojini shumë vëmendje këndeve të buzëve dhe rrudhave rreth syve. Një buzëqeshje e mirëfilltë përfshin mijëra muskuj të fytyrës. Kështu që kur dikush me të vërtetë qesh me shakanë tuaj, ju mund të shihni linja rreth syve të tyre. Ato të rreme nuk përfshijnë aq shumë muskuj. Duken të tensionuara dhe të detyruara, informon abcnews.al.

5. Nuk ju shikojnë në sy

Mungesa e kontaktit me sy është, që nga fillimi, një shenjë e keqe kur flisni me dikë. Kjo mund të nënkuptojë se ata nuk janë aq të interesuar për bisedë, nuk janë tërhequr nga ju, ose se lidhja juaj nuk është aq e mirëfilltë sa keni menduar. Për më tepër, ata mund të ju gënjejnë sepse shmangia e kontaktit me sy është një shenjë e fshehjes së diçkaje.

6. Ata i kthejnë këmbët në anën tjetër

Nëse ata nuk janë shumë të investuar në bisedë, ata do t’i vendosin këmbët në anën tjetër, jo nga ju. Zakonisht, së bashku me këmbët, kthehet edhe trupi. Këtë gjest ne e cilësojmë si siklet, informon abcnews.al.

7. Ata japin përgjigje me një fjalë të vetme

Nëse sa herë që bëni një pyetje ose filloni një bisedë, përgjigjja e tyre është minimale, atëherë ata mund të mos jenë aq të interesuar për ju. Nuk mund ta bësh dikë të flasë me ty nëse nuk dëshiron. Përgjigjet shumë të shkurtra të formuara nga vetëm një deri në 3 fjalë tregojnë se ato thjesht mund të përgjigjen nga detyrimi ose mirësjellja.

8. Ata ndryshojnë tonin e zërit

Toni i zërit përcakton tonin e lidhjes. Me siguri e keni vënë re se, kur dikush flet në një mënyrë të ftohtë ose të mprehtë, ai dëshiron të mbajë distancën, dhe ju do të ndiheni të bëni të njëjtën gjë.

9. Ata i mbajnë duart në kolltukun ku janë ulur

Nëse jeni ulur në një tavolinë dhe duart e tyre janë në gjunjë, kjo mund të tregojë se ata janë shumë të ngazëllyer për bisedën. Nëse duart e tyre janë në kolltuk, atëherë ata mund të dëshirojnë të largohen sa më shpejt të jetë e mundur sepse nuk janë shumë të përfshirë në bisedë./e.b-abcnews.al