Këto foto të fëmijëve nuk duhet t’i postoni kurrë në internet

schedule13:23 - 1 Tetor, 2020

schedule 13:23 - 1 Tetor, 2020

Ekspertët në të gjitha rastet tregojnë se nuk duhet të ngarkojmë fotografi të fëmijëve në internet. Sidoqoftë, ka shumë prindër që nuk mund të rezistojnë dhe të ngarkojnë një foto të fëmijës së saj në rrjetet sociale.

Në këtë rast duhet të jeni shumë të kujdesshëm. Shikoni më poshtë cilat fotografi të fëmijëve nuk duhet t’i postoni kurrë në rrjetet sociale.

Nga aktivitetet shkollore ose jashtëshkollore

Kur u hapën shkollat, shumë prindër donin të ngarkonin një foto nga dita e parë e fëmijës. Në këtë rast, fotografia nuk duhet të japë informacion në lidhje me shkollën dhe vendndodhjen e saj, sepse në atë mënyrë ju njoftoni se ku është fëmija. E njëjta gjë vlen edhe për aktivitetet jashtëshkollore. Me fjalë të tjera, ju kurrë nuk ngarkoni foto jashtë shkollës së gjuhëve të huaja, akademisë së futbollit, shkollës së baletit etj., Duke treguar vendndodhjen.

Fotografitë me fytyrën

Ekspertët theksojnë se nuk duhet të tregoni fytyrat e fëmijëve në mediat sociale. Sidoqoftë, nëse doni të ngarkoni në një moment në jetën e tyre të përditshme, zgjidhni një foto që nuk tregon fytyrën. Ju mund të postoni një më artistike dhe do të jetë po aq bukur.

Fotografitë pa rroba

Kjo është e vërtetë për fëmijët më të vegjël. Fotografi me fëmijë me rroba banje ose foshnje vetëm me pelenat që bëjnë hapat e tyre të parë, për shembull, janë të ndaluara të ngarkohen në mediat sociale.

Fotografitë e “dobësisëve” personale

Po, shumë herë kur fëmija qan ose ka ndonjë shpërthim, ju duken grimasat qesharake ose në këtë moment dhe doni ta përjetësoni atë. Sidoqoftë, në asnjë rast, në këtë moment të dobësisë së fëmijës, nuk duhet ta ndani pasi është aq personale, aq dhe emocionuese në rrjetet sociale. Ju po e shkelni privatësinë e tij në këtë mënyrë.

Fotografitë me fëmijë të tjerë

Këtu është e kuptueshme që ju kurrë të mos ngarkoni fotografi në grup në të cilat fëmija juaj merr pjesë. Ndalohet botimi i fëmijëve të huaj, veçanërisht kur nuk keni miratimin e prindërve të tyre. Pra, nëse doni të postoni një foto të ditëlindjes së fëmijës suaj, së pari duhet të pyesni prindërit e miqve të tij. l.k/abcnews.al