Japonia fillon punën për fillimin e rrjetit 6G

schedule12:31 - 22 Janar, 2020

schedule 12:31 - 22 Janar, 2020

Qeveria japoneze duket që tashmë ka vendosur që të fillojë përgatitjen për futjen e një rrjeti të gjeneratës së gjashtë (6G) të lëvizshme, me qëllimin për të filluar këtë rrjet ultra të shpejtë në vitin 2030.

Ndërtimi i një gjenerate të tillë ka bërë që të krijohet një ekspertësh që përfshin ekspertë teknikë, përfaqësues të kompanive private dhe institucioneve përkatëse publike, detyra e të cilit është të krijojë një strategji komplekse për kalimin në formatin e ri.

Sistemi i komunikimit i gjeneratës së pestë (5G) do të përdoret gjerësisht në Japoni këtë pranverë. Në atë vend, vendi mbeti prapa SHBA dhe Koreja e Jugut, ku përdorimi i 5G tashmë ka filluar.

Sipas agjensisë japoneze të lajmeve Kyodo qeveria, në bashkëpunim me ekonominë, dëshiron të bëjë këtë prapambetje dhe të marrë drejtimin për të kaluar në një sistem edhe më të shpejtë dhe më të sigurt të gjeneratës së gjashtë.

6G pritet të jetë një rrjet i cili veçanërisht do të përdoret në automjete autonome, pa shofer./abcnews.al