Japonezët investime të reja në Divjakë

schedule15:00 - 26 Korrik, 2019

schedule 15:00 - 26 Korrik, 2019

Japonezët do të investojnë në Divjakë dhe për këtë patën një takim me ministrin e Turizmit Blendi Klosi. Homologu i tij Minoru Kiuçhi tha se ishte i kënaqur për projektin e ri në Lagunë.

Qeveria japoneze do të investojë përsëri në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta. Lajmi u bë i ditur gjatë një takimi që ministri Blendi Klosi zhvilloi me ministrin japonez të Mjedisit, Minoru KIUCHI.

“Besoj që kemi gjetur dakordësinë për fondet e rëndësishme në konservimin e lagunës së Karavastasë dhe besoj do të jemi të shpejtë në paraqitjen e projekteve të plota që do të bëjnë të mundur që implementimi i këtyre fondeve të realizohet në kohë rekord”.

Ministri japonez i mjedisit u shpreh i kënaqur nga ky takim, i realizuar në Parkun Kombëtar të Divjakë-Karavastasë, sipas tij, një zonë me vlera të jashtëzakonshme natyrore.

“Jam shumë i kënaqur të konstatoj që përmes ndihmës së agjencisë japoneze me bashkëpunim ndërkombëtar (JICA) ne kemi zhvilluar një projekt në zonën e Divjakë-Karavastasë dhe kemi ndërtuar një plan menaxhimi të parkut Kombëtar. I premtova ministrit Klosi që ne do ta mbështesim edhe më tepër zhvillimin e qëndrueshëm në parkun Divjakë-Karavasta”.

Hapja dhe mbajtja e kanalit të komunikimit midis lagunës dhe detit,  do të zgjidhë problemin e ujë-këmbimit si kusht kryesor për oksigjenimin e lagunës; Ngritja e një sistemi monitorimi në zonë që lidhet si me parametrat e ujit dhe ato të biodiversitetit si edhe zgjidhjen e problemit të peshkimit në lagunë, si një nga problemet kryesore të mjedisit që ka shkaktuar ulje të biodiversitetit dhe kërcënim për pelikanin