iPhone dyfishon shitjet dhe fitimet gjatë pandemisë

schedule09:31 - 29 Prill, 2021

schedule 09:31 - 29 Prill, 2021

Një rritje e shitjeve të iPhone-eve, veçanërisht në Kinë, ka çuar në dyfishimin e fitimeve të Apple që nga fillimi i pandemisë.

Apple ka parë shitjet e telefonave, aplikacioneve dhe pajisjeve të tjera të rriten gjatë gjithë pandemisë, pasi konsumatorët kaluan më shumë kohë duke punuar, duke bërë pazar online dhe duke kërkuar argëtim në internet.

Klientët vazhduan të azhurnojnë në telefonët e rinj 5G të Apple që u përdorën vitin e kaluar dhe gjithashtu blenë kompjutera Mac dhe iPad për të trajtuar punën dhe studimin nga shtëpia, tha kompania. Aplikacionet e fitnesit dhe muzikës gjithashtu panë një rritje të bllokimit.

Shitjet në Kinë gati dyfishuar, duke çuar në të ardhura të përgjithshme për tre muajt e parë të këtij viti prej 89.6 miliardë dollarë (64.2 miliardë), më shumë se 50% krahasuar me një vit më parë.

Fitimi ishte 23.6 miliardë dollarë, nga 11.3 miliardë dollarë për të njëjtën periudhë të vitit të kaluar./abcnews.al