Historia e çuditshme, si shmanget “dreqi” në Cagliari-Atalanta

schedule15:16 - 7 Gusht, 2022

schedule 15:16 - 7 Gusht, 2022

Italianët e dënojnë blasfeminë, futbollistët në fushë duhet të jenë të kujdesshëm në fushë dhe të maten mirë kur thonë ndonjë “Oh dreq” apo kur të përmendin Zotin. Jo vetëm në fushë ruhen, pasi edhe në TV bëjnë kujdes.

Cagliari-Atalanta është një duel i veçantë për transmetuesit italianë, që kujdesen për të shkruar si duhet emrat e shkurtuar të skuadrave. Ndoshta ka nga ata që nuk e kuptojnë as kush luan.

CA-AT shikohet në TV, në vend të shkurtimeve të zakonshme CAG dhe ATA. Pse ndodh diçka e tillë? Arsyeja është e thjeshtë, edhe pse në vendin tonë mund të jenë të paktë ata që e dinë diçka të tillë.

CAG-ATA nuk shkruhet në TV, për shkak se së bashku ato bëjnë fjalën “cagata”, që do të thotë dreq. Nga një shkronjë më pak dhe ajo fjalë nuk shfaqet në TV… / abcnews.al