Hidhet në erë memoriali i nacionalistit grek

schedule13:50 - 23 Korrik, 2019

schedule 13:50 - 23 Korrik, 2019

Është hedhur në erë me dinamit memoriali i Thimio Lolit në Kranë të Finiqit. Kjo është hera e disatë që sulmohet memoriali i nacionalistit grek, i cili akuzohet për disa masakra ndaj shqiptarëve.
Njoftimi i ngjarjes është nga banorët e zonës, të cilët kanë ndjerë shpërthimin,dhe kanë vënë në dijeni policinë.
Loli ka marrë pjesë në masakrat e shqiptarëve ndaj shqiptarëve në 1914, ka punuar për silogjet “Vorio Epirote”, udhëhoqi sulmet në Sarandë, Kurvelesh, Delvinë e me radhë në gjithë jugun.
Po ashtu ai akuzohet se masakroi çamët në 1944 krah Zervës, dhe pranë memorialit të tij vijnë çdo vit shumë ekstremistë për ta nderuar nën flamurin e të ashtuquajturit Vorio Epir./ABC News Albania 24/7