Hapen portat e hidrocentralit të Shkopetit

schedule16:28 - 3 Dhjetor, 2017

schedule 16:28 - 3 Dhjetor, 2017

Prurjet në lumin Mat kanë qënë të konsiderueshme duke detyruar Korporatën Energjetike që të hapë portat e hidrocentralit të Shkopetit. Sipas informacioneve nga Shtabi i Emergjencave Civile në Prefekturën e Lezhës shkarkimet së bashku me prodhimin e energjisë nga hidrocentrali i Shkopetit janë 700 metër kub në sekond. Këto shkarkime vlersohen normale dhe brenda paramentrave pasi lumi Mat vijon të mbetet në kuota normale dhe pa asnjë rrezik për zonat e bashkisë Lezhë pranë të cilave kalon ky lum. Rreziku mund të rritet nëse këto shkarkime arrijnë në nivelin e 1500 metrave kub për sekondë. Përsa i takon situatës në Qarkun e Lezhës, Shtabi i Emergjencave Civile ka bërë të ditur se të gjithë lumenjtë që përshkojnë këtë rajon janë në kuota normale dhe për momentin nuk përbëjnë asnjë rrezik për përmbytje./abcnews.al

https://youtu.be/xO8HzlWAQY4