“Grise Maskën, fol”/Fushata kundër dhunën në familje

schedule15:29 - 25 Nëntor, 2017

schedule 15:29 - 25 Nëntor, 2017

Rrjeti “SOT PER TE ARDHMEN” ka çelur nje fushate kunder dhunes ne familje. Oganizatorja e nismës Fabiola Egro thote se krimet në familje sa vijnë e shtohen dhe rasti me i fundit ishte vrasja në Kavajë. Kjo fushatë synon të nxisë reagimin e shoqërisë ndaj dhunës.

Histori personale kanë ardhur në  hapjen e fushatës së  16 Ditëve të Aktizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore “GRISE MASKëN, FOL!” organizuar nga Rrjeti “Sot për të Ardhmen”.

Organizatorja Fabiola Egro tha se dhuna në familje ka marrë përmasa të frikshme dhe për pasojë shumë gra kanë humbur jetën. Rasti mëi fundit ishtë vrasja e Sose Metushit në Kavajë.

Ndërsa ministrja e ShëndëtësiSë Ogerta Manastirliu ofroi mbështetjen e saj për gratë dhe vajzat që bien pre e dhunes.

Fushata ka për qëllim nxitjen e reagimit të shoqërisë ndaj dhunës  që mos të ketë më jetë të humbura./abcnews.al

https://youtu.be/sNrElrEjK1o