Gjykata e Madridit merr një vendim të befasishëm në favor të Superligës, FIFA dhe UEFA nuk mund të pengojnë krijimin e saj

schedule13:50 - 31 Janar, 2023

schedule 13:50 - 31 Janar, 2023

Kthesë e bujshme për fatin e Superligës nga Madridi. Gjykata Tregtare e kryeqytetit spanjoll në fakt ka pranuar ankesën e “A22Sports”, ku Superliga mund të ekzistojë dhe klubet që janë ende pjesë e saj nuk mund të sanksionohen nga UEFA dhe FIFA përndryshe, parimi i meritës që informon ligji i konkurrencës do të shtyhej.

Prandaj, në thelb, është e mundur të krijohet një konkurrencë e pavarur dhe alternative ndaj atyre të organizatës aktuale, sepse, siç shkruajnë tre magjistratët e gjykatës në shkresat në të cilat “As” ka pasur akses, FIFA dhe UEFA nuk mund të justifikojnë sjelljen e tyre kundër konkurrencës sikur të ishin të vetmit ruajtës të disa vlerave evropiane, veçanërisht nëse kjo shërben si një justifikim për të mbështetur një monopol nga i cili ata mund të përjashtojnë ose pengojnë iniciativën e asaj që aspiron të jetë konkurrenti i saj, Superliga.

Prandaj, vendimi urdhëron FIFA-n dhe UEFA-n të përmbahen nga miratimi i çdo mase apo veprimi dhe nga nxjerrja e ndonjë deklarate që pengon në mënyrë të drejtëpërdrejtë ose tërthorazi, përgatitjen ose zhvillimin e Superligës dhe gjithashtu ndalon institucionet e futbollit të shpallin ose të kërcënojnë me çdo masë disiplinore ose sanksionuese klubet, pronarët, drejtorët apo këdo që merr pjesë në përgatitjen e Superligës./ h.ll/abcnews.al