Gjiknuri: Reforma territoriale dhe qeveria teknike, jo në mandatin tonë

schedule13:27 - 12 Shkurt, 2020

schedule13:27 - 12 Shkurt, 2020

Damian Gjiknuri ka hedhur poshtë zërat se në tryezën e Reformës Zgjedhore është duke u diskutuar edhe idea për një qeveri teknike. Në një deklaratë për mediat pas përfundimit të tryezës së sotme, Gjiknuri tha se kjo është kërkesë e Partisë Demokratike, por se nuk është duke u diskutuar prej tyre.

Madje, bashkëkryetari i Komisionit për Reformën Zgjedhore tha se është jashtë mandatit të grupit të punës diskutimi edhe i rishikimit të Reformës territoriale kurse për propozimin e PD për hetimin e krimeve dhe korrupsionit zgjedhor nga SPAK e la të hapur si çështje.

“Vazhdon puna e grupit të punës. Patëm disa propozime sot nga PD, për kuotat gjinore dhe për disa problematika që ata duan të përfshihen në legjislacion lidhur me rolin e Policisë së Shtetit apo parandalimin e krimeve zgjedhore.

Jemi në frymën për të gjetur bashkëpunimin apo për të reflektuar për kërkesat e arsyeshme. Jo të kërkojmë çdo lloj kërkese politike që mund të realizojë diçka”, tha Gjiknuri duke shtuar se Komisioni për Reformën Zgjedhore nuk ka tagër të prekë çështje të reformës territoriale. /abcnews.al