Gabimi më i madh që pothuajse të gjithë bëjnë me tualetin

schedule18:39 - 4 Maj, 2022

schedule 18:39 - 4 Maj, 2022

Banjo konsiderohet të jetë dhoma më e ndotur në shtëpi dhe madje mund të jetë e rrezikshme për shëndetin. Sepse mund ta pastroni rregullisht dhe me përpikëri, por disa zakone të vogla të përditshme janë ato që dëshmojnë rrezik.

Për shembull, me tualetin pothuajse të gjithë bëjnë gabimin më të madh dhe as nuk e dinë se çfarë është. Një gabim që mund të jetë i rrezikshëm. Për çfarë bëhet fjalë ?

Tërhiqeni sternën me kapakun e legenit të hapur. Sipas hulumtimeve të mëparshme, në këtë rast, një re bakteresh ngrihet dhe vendoset në sipërfaqet ngjitur.

Studimi u krye nga Spitali Universitar dhe arriti në përfundimin se bakteret e rrezikshme mund të spërkaten deri në 25 cm mbi sediljen e legenit dhe të bien në sipërfaqet përreth. Jo vetëm kaq, por disa nga bakteret mund të qëndrojnë aktive në sipërfaqen e sediljes së tyre deri në 1.5 orë. Përveç kësaj, gjatë kësaj kohe ato mund të transferohen në sipërfaqe të tjera të banjës, si dysheme ose lavaman.

Prandaj, siç theksojnë ekspertët, sa herë që nxirrni një cisternë, duhet ta keni të mbyllur kapakun./abcnews.al