Frontex në Shqipëri, Rama: Shenjë e besimit të BE tek vendi ynë

schedule13:14 - 21 Maj, 2019

schedule 13:14 - 21 Maj, 2019

Agjencia Evropiane e Rojave Kufitare dhe Bregdetare, Frontex nisi misionin e vet në Shqipëri. Marrëveshja që realizohet për herë të parë me një vend jo të Bashkimit Europian parashikon vendosjen e ekipe në kufijtë e përbashkët të Shqipërisë dhe BE-së, për të trajtuar rastet e migracionit të parregullt dhe krimit ndërkufitar. Ndjekim një pjesë nga fjala e kryeministrit Rama dhe komisionerit për emigracionin Avramopulos, gjatë ceremonisë që u mbajt në Tiranë.

“Kjo marrëveshje është e para e BE me vende jo anëtare në fushën e mbrojtjes së kufijve të jashtme dhe e vendos Shqipërinë në një pozicion jashtëzakonisht të veçantë si kontributore ne mbrojtjen e kufijve të BE nga emigracioni i paligjshëm dhe nga ana tjetër na jep një mundësi të artë për të forcuar bashkëpunimin me Frontex edhe në funksion të luftës kundër krimit të organizuar duke qenë të vetëdijshëm për domosdoshmërinë e suksesit në këtë nismë që në vijim do pasohet nga të tjera në të tjera vende të rajonit tonë”, tha Rama.

“Nesër do kemi skuadrat e para që do vendosen në Shqipëri. Ata do mbështesin rojen kufitare shqiptare me pajisje dhe staf në pikat kyçe të kufirit me Greqinë. Shqipëria mbetet përgjegjëse në fund të ditës për mbrojtjen e kufijve të saj. Për Be Shqipëria është më tepër se një vend fqinj, është pjesë e familjes evropiane”, tha Avramopulos./ABC News Albania 24/7