FOTO/ Veterinerët po e vizitonin, momenti emocionues ku gorilla shtrëngon dorën e infermieres

schedule17:16 - 23 Shtator, 2022

schedule 17:16 - 23 Shtator, 2022

Një fotograf ka kapur një moment të veçantë ku shihet një gorillë që mban dorën e një infermiereje gjatë një kontrolli shëndetësor. Gorilla e quajtur Koga ka qenë në kopshtin zoologjik Buffalo, Nju Jork, që nga viti 2007, ku gjithashtu merr një kontroll shëndetësor dy herë në vit.

Fotografia tregon kafshën pa ndjenja ndërsa ekipi i veterinerëve kontrollon shëndetin e tij. Christian Dobosieëicz arriti të kapte një moment të gorilës duke shtrënguar dorën e infermieres. Ekipi i kopshtit zoologjik po kontrollonte dhëmbët, sytë, muskujt, nyjet dhe zemrën e Koga-s.

Koga, 34, i cili është një gorilë e ultësirës perëndimore, ka një MOT shëndetësor çdo vit për të siguruar që shëndeti i tij është në gjendje të mirë.  Imazhet e Kogës, i cili ka qenë në kopshtin zoologjik Buffalo në Nju Jork që nga viti 2007, janë marrë nga Christan Dobosiewicz, 30 vjeç. Në foto: Koga gorilla gjatë ekzaminimit të tij fizik

Për t’iu nënshtruar kontrollit, Koga është dashur të vendoset pa ndjenja. “Është një proces i madh dhe kërkon një ekip për të siguruar që gjithçka të shkojë mirë. Ai është i madh dhe mund të jetë një kafshë shumë e rrezikshme, kështu që mund të jetë e tensionuar në fillim, por ekipi ynë është i jashtëzakonshëm.”

Fotografitë tregojnë kafshën duke fjetur ndërsa ekipi i mjekëve kontrollon shëndetin e tij.  Kafsha e madhe shihet gjithashtu duke mbajtur dorën e njërit prej ekipit që bën ekzaminimin e tij, me shtatin e tij të madh që i bën të tyre të duken të vogla, në foto

/abcnews.al