Fier, uji tërhiqet nga Levani, grumbullohet në zonën e Darzezës

schedule11:11 - 6 Shkurt, 2018

schedule 11:11 - 6 Shkurt, 2018

Në Ferras uji i Vjosës që vërshoi 2 ditë më parë ka nisur të tërhiqet. Permes kanaleve kullues ujrat janë grumbulluar në Darzezë. Sasia e madhe e ujërave në raste përmbytjesh nuk përballohet nga sistëmi kullues duke dalë në toka bujqesore. Në Darëzezë dhe Povelçë janë përmbytur 10 shtëpi por problemi më i madha që kanë banorët është mungesa e ushqimit për bagëti. Nën ujë janë ende 2000 ha tokë në zonën e Frakullës dhe Levanit. Në Darëzezë 2000 ha tokë janë përmbytur ku niveli i ujit ka shkuar 1 meter. Në Ferras, Çerven dhe  Kashisht  u përmbytën 140 shtëpi. Sot uji  është tërhequr nga këto zona ndërsa në Darëzezë janë 10 shtëpi me prezencë uji./abcnews.al