Facebook prezanton disa ndryshime të reja për ta bërë më të lehtë mbajtjen e kontakteve gjatë karantinës

schedule05:39 - 26 Prill, 2020

schedule 05:39 - 26 Prill, 2020

Karakteristika e re e video bisedave arrin së bashku me thirrjet më të mëdha të grupit WhatsApp dhe veçorinë e drejtpërdrejtë në Instagram.

Kryesor midis tyre janë ‘Dhomat e reja të Messenger’, që lejojnë biseda të mëdha, të ngjashme me Zoom, që vendosin shumë njerëz në një video edhe nëse nuk kanë një llogart.

Megjithëse personi që vendos bisedën do të kërkojë një llogari në Facebook, të tjerët mund të ftohen së bashku, duke marrë pjesë në celular ose në desktop.

“Ne nuk i shikojmë ose dëgjojmë thirrjet tuaja, dhe personi që krijon dhomën kontrollon kush mund të bashkohet, kush e sheh dhomën dhe nëse dhoma është e kyçur ose e zhbllokuar për mysafirë të rinj”, shpjegoi Stan Chudnovsky, nënkryetari i Facebook-ut në Messenger.

Përdoruesit mund të fillojnë dhe ndajnë dhoma në Facebook përmes News Feed, grupeve dhe ngjarjeve, ndërsa planet janë duke u zhvilluar për të lejuar krijimin e dhomave nga Instagram Direct, WhatsApp, si dhe portalin e pajisjes me video chat.