Emigrantët dhe klima, çështjet që pengojnë formimin e koalicionit qeverisës në Gjermani

schedule15:10 - 26 Tetor, 2017

schedule 15:10 - 26 Tetor, 2017

Politikanët gjermanë tregojnë se çështja e emigracionit dhe klimës po mbajnë peng formimin e koalicionit qeverisës. Ekspertët shprehen se do duhen muaj, para se të formohet një qeveri e re, duke lënë kështu Gjermaninë të dobësuar politikisht. Në Gjermani vazhdojnë bisedimet për formimin e koalicionit të ri qeverisës pas zgjedhjeve federale. Politikanët e 3 partive në negociata sinjalizojnë se është shumë e vështirë të arrihet një marrëveshje mes palëve në çështje si emigracioni dhe politika për klimën. Kancelarja Angela Merkel po përpiqet të bashkojë aleancën e përçarë me konservatorët, të cilët pësuan një disfatë të rëndë në zgjedhjt e muajit të kaluar. Ndërsa po bisedon dhe me dy parti të tjera që nuk kanë eksperiencë në nivel federal. Politikanët shprehen se do duhen muaj për të formuar koalicionin, duke lënë kështu një Gjermani të dobët politikisht ndërsa Bashkimi Europian e shikon si vendin më të pasur për udhëheqje në reformën e qeverisjes brenda bllokut. Në raundin e parë të bisedimeve, Unioni Kristiandemokrat CDU dhe ai Kristiansocial CSU, partia Demokratët e Lirë FDP dhe të Gjelbrit gjetën baza thelbësore të përbashkëta në politikën fiskale. Por nga ana tjetër të gjitha partitë e përfshira në negociata kundërshtojnë me forcë politikën e Merkel për kufinj të hapur ndaj emigrantëve. Me konkretisht CSU e akuzon kancelaren si shkaktaren kryesore të humbjes në zgjedhje dhe të forcimit të partisë ekremiste Alaternativa për Gjermaninë që arriti të hyjë në parlement për herë të parë në histori. Emigrantët dhe klima Këto janë çështjet që pengojnë formimin e koalicionit qeverisës në Gjermani Politikanët gjermanë tregojnë se çështja e emigracionit dhe klimës po mbajnë peng formimin e koalicionit qeverisës. Ekspertët shprehen se do duhen muaj, para se të formohet një qeveri e re, duke lënë kështu Gjermaninë të dobësuar politikisht. Në Gjermani vazhdojnë bisedimet për formimin e koalicionit të ri qeverisës pas zgjedhjeve federale. Politikanët e 3 partive në negociata sinjalizojnë se është shumë e vështirë të arrihet një marrëveshje mes palëve në çështje si emigracioni dhe politika për klimën. Kancelarja Angela Merkel po përpiqet të bashkojë aleancën e përçarë me konservatorët, të cilët pësuan një disfatë të rëndë në zgjedhjt e muajit të kaluar. Ndërsa po bisedon dhe me dy parti të tjera që nuk kanë eksperiencë në nivel federal. Politikanët shprehen se do duhen muaj për të formuar koalicionin, duke lënë kështu një Gjermani të dobët politikisht ndërsa Bashkimi Europian e shikon si vendin më të pasur për udhëheqje në reformën e qeverisjes brenda bllokut. Në raundin e parë të bisedimeve, Unioni Kristiandemokrat CDU dhe ai Kristiansocial CSU, partia Demokratët e Lirë FDP dhe të Gjelbrit gjetën baza thelbësore të përbashkëta në politikën fiskale. Por nga ana tjetër të gjitha partitë e përfshira në negociata kundërshtojnë me forcë politikën e Merkel për kufinj të hapur ndaj emigrantëve. Me konkretisht CSU e akuzon kancelaren si shkaktaren kryesore të humbjes në zgjedhje dhe të forcimit të partisë ekremiste Alaternativa për Gjermaninë që arriti të hyjë në parlement për herë të parë në histori.