Ecja mbrapa, pse po e ndjekin të gjithë këtë trend të çuditshëm?

schedule07:55 - 3 Shkurt, 2023

schedule 07:55 - 3 Shkurt, 2023

Një trend i ri ka magjepsur adhuruesit e fitnesit dhe nuk është tjetër veçse ecja mbrapa. Po, e lexuat mirë. Ecja mbrap duket se ka shumë më tepër përfitime nga sa mendoni dhe janë bërë disa kërkime për të. Në fakt, një studim jep argumente rreth humbjes më efektive të peshës dhe ekuilibrit më të mirë.

Ecja mbrapa djeg më shumë kalori

Lëvizja në të kundërt e bën zemrën tuaj të pompojë më shpejt sesa të ecni përpara, që do të thotë se ju merrni një rregullim kardio, nxitje të metabolizmit dhe djeg më shumë kalori në një periudhë më të shkurtër kohore.

Ecja mbrapa është e shkëlqyer për ekuilibrin

Një stërvitje 20-minutëshe në ditë ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve të shpinës. Një studim i vitit 2018 zbuloi se ecja mbrapa përmirësonte dhimbjen e muskujve të shpinës duke i çuar studiuesit në përfundimin se ecja mbrapa është një aktivitet aerobik më i favorshëm për lehtësimin e dhimbjeve në këto zona.

Ecja mbrapa mpreh shqisat

Duke qenë se bie ndesh me logjikën tonë, kthimi i kundërt përmirëson aftësitë tuaja të të menduarit. Duhet t’i kushtoni vëmendje, pasi përkul muskujt tuaj mendorë, rrit vetëdijen e trupit dhe përmirëson shikimin tuaj.

Më shumë konsum energjie – humbje peshe më e shpejtë

Ecja është një ushtrim efektiv për të gjithë trupin, megjithatë nëse dëshironi që të ndihet më shumë si një stërvitje sesa një shëtitje e qetë, atëherë është mirë të dini se lëvizja mbrapa kërkon deri në 30% më shumë energji. Kjo do të thotë që trupi punon më shumë për të lëvizur me muskujt që “punojnë” më shumë dhe si rrjedhojë humbja e peshës është më e shpejtë./abcnews.al